Tanker om cyklus og menstruation

Når man har gang i ”projekt baby”, er det ikke altid så sjovt at få sin menstruation. Det kan for nogle være helt ulykkeligt, og tage hele menstruationsperioden at komme oven på igen. Rent humørmæssigt kan det ind imellem føles, som at få en knytnæve lige i maven. Du går og er vildt spændt sidst i cyklus. Er du mon blevet gravid? måske dukker der også symptomer op, du googler og jo det er søreme graviditetssymptomer at have en murrende fornemmelse, være lidt utilpas, oppustet og måske ovenikøbet, have lidt spændte bryster og lidt kvalme. Helt almindelige tidlige graviditetssymptomer, men desværre er nøjagtig de samme symptomer også menstruationssymptomer.


Jeg har ofte oplevet, at psyken kan gejle mig så meget op ved at give de symptomer så meget energi, at jeg til sidst nærmest er overbevist om, at jeg er gravid. Måske går man i ren og skær besættelse også et par dage over tid, for dernæst at møde muren, og skuffelsen når menstruationen kommer, bum!.
Så blev der lige igen slukket for alle drømmene på et splitsekund. Egentlig utrolig så styret vi kan blive af den cyklus. Vi kan være i total hopla dagene op til menstruationen, og så snart den indfinder sig får det gode humør en brat afslutning.
Egentlig spøjst for dagen inden menstruationen var du jo heller ikke gravid, eller ugen inden. Så rent fysisk er der intet ændret når din menstruation starter, alt er det samme, men det vidste du jo ikke.

Menstruationen er ikke “the bad guy”

Pas på ikke at gøre din menstruation til ”the bad guy”. Det er rigtigt nok, at den jo blive et synligt bevis på, at undfangelsen ikke fandt sted, men det er jo mange dage siden, at det ikke skete og menstruationen rydder bare afvejen, og gør klar til en ny runde.
På dette tidspunkt er hele dit system allerede ved at gøre klar til ny cyklus og alle forberedelserne til frigivelsen af et nyt æg er opstartet. Prøv engang at sætte dit fokus på dette i stedet.

Selvfølgelig må du blive skuffet og ked af det, det er naturligt og bestemt ikke noget du skal brænde inden med. Vær god ved dig selv, men hæng ikke fast i ærgrelsen for længe. Sæt den ene fod foran den anden, og smil ud i universet. Der er meget at smile over, når du ser dig selv i det større billede:

1: Du lever, du er her rent faktisk!
2: Du er kvinde! YES det sejeste køn, du har en livmoder. Du kan skabe liv.
3: Dit forplantningssystem fungerer, du har en cyklus, hvilket sædvanligvis er tegn på, at du har ægløsning gang på gang.
4: Du er i den fødedygtige alder, heldige asen!

Menstruation kan også være en dejlig fornemmelse

Der er noget ved at have menstruation, som giver mig en dejlig fornemmelse. Den kropslige ømhed og udmattethed minder mig om graviditet og fødsler. Fornemmelsen er lidt, som at være gravid og udmattet. Den minder også om begyndende veer, og den minder mig om lige at have født. Du bløder og er i det hele taget sådan lidt opsvulmet dernede. Du har sikkert lidt jernmangel og er derfor lidt træt og bleg.

Det handler alt sammen om vores skønne livmoder. Menstruation minder mig også i den grad om, at jeg er kvinde og et godt sted i livet. Jeg vender mig mere ind ad mod min krop når jeg har menstruation, ligesom hvis min krop var gravid. Kroppen arbejder, den sprudler og det reproduktive system gør sin ting. Det er tegn på, at nok blev du ikke gravid i denne cyklus, men kroppen arbejder på sagen.
Det er tid til egenomsorg.

Mit Menstruationsritual

Når jeg får menstruation, hvad enten jeg havde håbet på graviditet eller ej, har jeg fået indført en masse selvforkælelse, fordi jeg ligesom de fleste andre kvinder ikke kører helt på fuld styrke, rent energimæssigt. Så jeg skruer ned for det hele og går ind i en min hyggeboble.

De par dage, hvor jeg bløder mest, og er lidt grødet i mit underliv, finder jeg mine store hyggeunderbukser frem. De er købt i afdelingen for modne damer i Føtex. De er af tyk bomuld, og når ned til først på låret, og godt op til navlen. De er bløde, lækre og forvasket som en i pokker. Har også uld-udgaven til om vinteren. De varmer hele underlivsregionen og jeg føler mig svøbt ind i kærlighed og varme. Hyggesokker, krydder-te og mørk chokolade. Tæpper og gåture. Jeg kører sådan et wellness-retreat inden i mit sind, hvor jeg dels takler skuffelsen (hvis den er der) ved at trøste mig selv lidt, og dermed mentalt lige renser sindet.
Jeg genfinder balancen, og derudover har jeg en del gode samtaler med mit åndelige netværk, er nemlig total meget i dette indadvendte mood. Husk de arbejder med dig.

Her lister jeg lige mit indre og ydre wellnessprogram op.:

1: Iklæd dig det blødeste og lækreste undertøj du har. Hvis du kun ejer fine små g-strenge og tangatrusser, ja så har du hver sko straks at købe dig nogle bløde mormor-gevandter. Bare vent og se de kan gå hen og blive helt hellige. Bløde pyjamasser og natbukser kan også være noget nær guddommeligt.
Skal du på job eller andet går det selvfølgeliglig ikke at troppe op i ternede pyjamasbukser, vildhår og chokolade i mundvigene, men tro mig du kører stadig dit indre wellness-retreat, det er bare pakket ind i normal påklædning og adfærd.

2: Tag et længere bad end normalt, og lav dit badeværelse lidt a la et hotelophold. Tag længere bade, og brug dejlige økologiske produkter. Smør dig ind i lækre olier inden du iklæder dig de utrolig usexede benklæder (de sexede gemmer du til om 14 dages tid).

3: Lav lidt mere luksusagtigt mad. Blend lækre smoothies, køb lækkert take away, og tillad dig selv lidt tid på sofaen.

4: Gå turer, de behøver ikke at være i et hysterisk motionstempo med hektisk svingende arme, og et vildt udtryk i øjnene. Næ, du skal slentre afsted i dit eget tempo, giv omgivelserne opmærksomhed og gå i naturen.
Bid mærke i træer, planter og naturens cyklus. Er årstiden ved at skifte? Husk du er en del af naturen, du er også konstant i en cyklus, og lige nu skifter årstiden for dig. Du starter på en ny, eller du er allerede startet, kroppens renser ud, nye muligheder for liv tager sin spæde start.

Modernatur har en plan med dig. Synk ned i den og overgiv dig til hende. Overtænk ikke din situation.

Overgiv i stedet for overtænk

5: Glæd dig over dit kvindeliv. Det er bare vildt at være kvinde, hvis du formår at føle glæden ved dit køn. Kvindelig energi er smuk og stærk, blød, følsom, sexet og lidenskabelig. Den er også moderlig og tryg. Vores krop er udstyret med alt, hvad der er brug for i forhold til yngelpleje, også selvom vi aldrig får børn vil der være mennesker omkring dig, som nyder godt at din kvindelige og moderlige energi, såvel som din omsorg. Mange mennesker kan putte sig i den, og den kan virke healende på dem, som står dig nært.

6: Når du kommer i denne lidt introverte tilstand, får du automatisk et lidt rigere indre liv. Dyrk det endelig, smil til dig selv, det er ikke skørt, det er dejligt.

7: Drik lækkert vand, og hvad mener jeg så med lækkert vand? Vand er en livgivende sprudlende lækker væske, og er godt for hver en celle i hele din krop. Vand er hvad du gør det til. Kommes det på fine appetitvækkende luksusflasker, og serveres på en trendy restaurant iskold, synes vi det er en særlig luksus. Kommer det selvsamme vand til dig i en kaffekop, lidt halvlunkent, så er det knap så lækkert. Gør dit vand lækkert.

Tilsæt lidt citron eller put friske bær i, og sæt det i køleskabet. Drik det og visualiser, at det er magisk vand som booster, og vitalisere alt inden i dig. Forestil dig når du drikker, hvordan det fordeler sig rundt i din krop og hydrerer alle de steder, hvor der er behov.
Alt i dig, væv, åre og organer vil blive forfrisket, ungdommeligt og fugtigt. Hele dit forplantningssystem vil blive næret og gødet, og blive endnu mere klar og veloplagt til fremtidens gevækster, så som en lille nuttet babyspire.

Vand er guddommeligt, lad det ikke blive følgesvend med raffineret sukker, det er et elendigt blasfemisk venskab.
Back to basic min kære.

Anbefalede artikler til dig!