Manden kontra kvindens fertilitet
Der er stor forskel på mænd og kvinders fertilitet.

Vi kvinder kan være nok så fertile, og vi kan producere det fineste sekret hver måned men vi er ingenting uden sæd. Omvendt kan manden have nok så mange perfekte sædceller, men de kan ikke bruges til noget uden, at vi frigiver et fint æg, de kan møde.


Når en mand sprøjter sin sæd ind i dig afhænger sædens levetid af, hvor du er i din cyklus. Hvis du ikke er i nærheden, af din ægløsning, og derved ikke fertil, vil sæden kun leve højst et par timer. Der i mod kan sæden leve helt op til fem dage, hvis tidspunket er omkring din ægløsning og du derved producere, den helt rigtige udflåd.
Inden den helt store skylle kommer der en væske, som også indeholder sædceller, hvilken er årsagen til, at det ikke kan bruges som præventionsform, at manden trækker sig ud inden sædafgang. Denne væskes funktion er, at neutralisere surhedsbalancen i kvindes skede og gøre miljøet klar, til de stærke soldater som er på vej.

Lidt fakta:

Gennemsnitlig antal sædceller pr udløsning er 100-500 millioner, men som sagt skal vi jo bare bruge en enkel lille haletusse.

Læs mere om fertilitet og cyklus

Fertilitet og udflåd

Anbefalede artikler til dig!