Hjælp til at blive naturlig gravid!

Der er så mange elementer som skal spille sammen førend kroppen er klar til befrugtning. Lad os sammen gå det hele igennem, lige fra det helt faktuelle fysiske aspekt så som din cyklus og din krop i øvrigt. Men hvordan har du det egentlig? Er det her et godt projekt eller er du usikker og ked af det når du virkelig mærker efter?

Moderkompagniet vil rigtig gerne hjælpe dig med at blive naturlig gravid. Lad os lave en plan sammen:

Er jeg infertil?
Højst sandsynligt er du ikke infertil, i hvert fald er det utrolig afgørende for din krops motivation, ikke at putte dig selv i den boks. Lad være med, at give dig selv stempling og mærkater, som værende ufrivillig barnløs eller infertil. Du er heller ikke infertil fordi du har forsøgt over et år. Jeg er helt med på, at det er let at blive puttet i den kasse af systemet men husk på at langt de fleste får stadig et barn efter de har prøvet et år eller to. Så infertile var de jo ikke!. Men hvis du ligesom jeg tror, at kroppen lytter, er det heller ikke godt for den, at få det stempel på sig for sæt nu den tror på det!.

En af årsagerne til, at det kan tage lang tid for nogen par kan netop være det med ikke at være i kontrol med sin egen cyklus. Et er af den gennemsnitlige ægløsningsdag for muligvis hele jorden befolkning er på dag 14, det er jo muligvis slet ikke der du har ægløsning. Så det er din cyklus du skal kende til bunds og ikke de andres. Så for mange kvinders vedkommende kan der være at de simpelthen ikke rammer det rigtige tidspunkt i hver cyklus. Det kan jo især være udfordrende, hvis din cyklus for det meste er uregelmæssig.
Nogle par tænker måske, at hvis nu de bare har sex et par gange om ugen, så rammer de jo nok ægløsningen på et eller andet tidspunkt. Dette er selvfølgelig også ret sandsynligt men det er også sandsynligt, at de ikke rammer det, heller ikke efter et år. Dette par ikke jo ikke infertile, de skal bare lige få styr på kvindens system.

Grunden til at du både skal tage temperatur og have styr på de nedre sekreter er, at du dermed ville kunne opklare, hvis det skulle ske, at du ikke har ægløsning. Du kan nemlig godt have den helt rigtige udflåd og ingen ægløsning. Ved temperaturskiftet ved du, at ægløsningen har fundet sted. Hvis temperaturen bliver uforandret gennem hele cyklus, er der grund til at besøge en læge

Vigtig viden fra mig til dig

Godt så!, du har nu styr på alt det fysiske, du ved hvordan du tracker din ægløsning, og du ved forhåbentlig også, hvordan du hidkalder din bedre halvdel, når sekreterne flyder frit ;-). Det er super godt at have styr på din fysiske krop, men der er også alt det andet, dit mentale velbefindende og din RO omkring det hele. Som tidligere nævnt har jeg set så utallige eksempler på kvinder, som ikke bliver gravide fordi de fortsætter deres stressede liv og fordi de ikke har den indre ro.
Det gælder om, at skabe harmoni mellem dit indre liv og den ydre verden.

Førgraviditetsfasen, en vigtig tid!

Prøv følgende tankegang: “Jeg ønsker mig et barn og det barn kommer, når tiden er den rette. Det kan jeg ikke selv bestemme og selvom jeg næsten ikke kan vente og glæder mig helt vildt, så vil jeg nyde tiden indtil det sker”. Se det som en før-graviditestid, som på en måde er en del af graviditeten. En vigtig del!, gør en masse af de ting du ved man ikke kan gøre, med en baby og hyg dig med, at gøre din krop klar til graviditet.

Kropsglæde, liv og glade dage.

I princippet burde alle kvinder kunne få børn fra de er gangske unge og indtil de kommer i overgangsalderen, altså en periode som godt kan vare 30-35 år, alligevel er de fleste kvinder ikke super fertile i hele perioden. Dette skyldes ikke den rene krop isoleret set. Hvis kroppen havde været i sit bedste element i hele perioden og du vel og mærke havde en harmonisk alfahan ved din side,- havde du formentlig kunne få alle de børn du ville. Hvis den levede i en ren verden uden nogle forstyrrende elementer, ingen forurening i luft og i den mad vi spiser og ingen stress og jag. Hvis vi havde den ultimative kontakt til vores krop, ja så ville kvinders fertilitet være så utrolig mere blomstrende og sund. Vores fertilitet afhænger i høj grad af vores omgivelser. Det er næsten altid noget i det miljø vi lever i som hæmmer kroppens reproduktion og lyst til, at give liv til et lille nyt menneske. Jo længere væk vi kommer fra kroppens natur jo sværere bliver det hele. Jo mere naturlig kroppen er og og jo mere balance du oplever, des mere sandsynligt er det, at et befrugtet æg vil sætte sig fast i i vores fantastiske livmoder og  begynde at vokse.

But how?

Hvordan gør du for, at føle den ro, tro og glæde jeg snakker om?.
Du skal tage kontrollen over dit liv. Du skal styre det du kan og det som du ikke kan, skal du give slip på og kaste ud i universet. Du kan ikke styre hvornår du bliver gravid men du kan styre hvornår du gør klar til det.
Du skal flytte fokus fra din normale tankegang omkring det du ønsker. Det er anderledes med fertilitet, her er du lidt et sted ude i mørket, hvor du ikke altid lige får det du ønsker dig. Bevæg dig væk fra din intellektuelle side og vær mere i dit primalhjerne, det er her din reproduktive energi er og her du kommer i kontakt med den. Her giver alt ikke mening og tid er anderledes. Det er herfra at din krop ind imellem fortæller dig ting ved hjælp af forskellige symptomer. 
Når du er primal er du langt mere i kontakt med din sjæl og krop og derved opstår en forståelse for, at kroppen selv ved hvad der er bedst. Så i en fertilitetsproces skal du lytte mest til hvad kroppen fortæller og knap så meget til dine tanker og behov for kontrol. Der er mange måder at komme ned i kroppen, bla. Joga, dans, fitness, ja næsten alle former for motion er med til at danne bro mellem krop og sjæl.

Du skal være sød ved din krop og du skal tale pænt til den og om den.

Læs lige sætningen igen og  måske igen og igen, indtil den er feset ind. Din krop kan ikke tåle, at du taler grimt til den og ej heller er det god åndelig føde… Og ja, det jeg siger nu er temmelig langhåret og måske tænker du, at det nu for alvor er tid til at smutte videre. Men bliv lige lidt endnu, for det her virker: tal med dig selv, til din kerne, sig søde og positive ting. Forestil dig, at du har en slags ånd inde i dig som er forbundet med noget større, noget som lyder lidt ur-lækkert, nemlig moder jord. Inde i dig er din ur-moder, hende vil du mærke når du en dag ligger og føder.
Tal til hende og ros hende for den vitalitet og sundhedsfornemmelse du føler i din krop. Har du noget der nager dig, så fortæl hende om det. Snak evt højt når du kører bil alene (mit råd da det altid har været det eneste tidspunkt jeg var alene).
Køb vitaminer som er gode for fertilietet bla. folinsyre. Google hvad man skal have. Det må nemlig godt være en lille hyggeting du har gang i, i denne her før-graviditetsfase. For den fase er vigtig, sindssyg vigtig og det kan være en super god ting, at den varer længe. En graviditet forløber ofte så meget bedre i en sund rolig krop. I coronatiden hvor mange gravide pludselig blev sendt hjem og kunne slappe af, viste det sig at antallet af for tidlig fødte faldt helt vild, tror det var noget med 90% mindre. Det siger noget om, at få kroppen ned i gear.

Kom ned i kroppen med fertilitets meditationer

Anbefalede artikler til dig!