Fertilitetstågen og gode råd.

Lige meget hvad, kan det i perioder være svært, at bevare håbet og det gode humør. Lige meget hvad vi siger til os selv og i hvor høj grad vi formår at ændre vores mindset, så vil tankerne og sorgen bare dukke op engang imellem. For der er jo ingen garantier her i livet og få mennesker får ikke de børn de ønsker, det ved vi jo godt på trods af ukuelig optimisme.

Fertilitetstågen og gode råd til opklaring.

Det er heller ikke forbudt, at græde og være i dårligt humør. Du bærer på en større eller mindre sorg og en konstant skræk for, det evige barnløse liv. Her er samlet nogle gode råd, som du kan bruge lige her og nu. Måske vågner du op og er deprimeret, du kan bare mærke, at det bliver en af de dage hvor dit sind vil være formørket hele dagen. Men faktisk vil du gerne vende dit humør, for lige meget hvad gør det ikke noget godt for dig eller dine medmennesker.
Her nogle god råd når fertilitetstågen, lægger sit tunge slør ned over dig.

Mentalt:
Prøv at finde et andet sted i den bevidsthed, der hvor håbet og glæden er. Visualiser dig derhen. Tænk på alle de mennesker du har i dit liv, som du elsker. Smil til dem i dit indre. Et sted ude i universet er dit kommende barn, send det en kærlig tanke og fortæl det, at du glæder dig som et lille barn til den dag, det tager bo i din krop.
Kærlighed og sorg ligger tæt op af hinanden, så tip den over til kærlighedssiden. Mærk freden inden i din krop og send endnu mere ro og balance ned til dit underliv. Prøv at heale dig selv ved, at tænke disse tanker intenst.

Bevæg din krop:
Der er faktisk intet der virker så godt på humøret, som at bevæge sig. Gå en dejlig lang tur, evt. med din ynglings musik i ørene. Find yogavideoer på YouTube eller find Groove-dance videoer og giv den hele armen. Det er den skøreste og sjoveste danseform, som alle kan finde ud af. Det løsner også godt op i spændinger i kroppen, hvilket øger din kropstilfredshed.

Lav den fedeste playliste med alt den musik, som gør dig glad helt ind i knoglemarven.
Se lige hvor glade og taknemmelig deltagerne i vild med dans er. Ja de virker indimellem helt fjollede og ja indrømmet, det kan være pænt irriterende at se på. Men det er oprigtigt nok, dans får alt det bedste op i mennesker, hvis man vel og mærke involverer sig i det. Du får en følelse af at være elsket og som det ses på tv kan man blive næsten ualmindelig kærlig overfor sin dansepartner. Det frigiver dopamin, som er et feel good hormon, der gør os glade og tilfredse.

Grin og smil:
Du har brug for noget at grine af. Find nogle sjove podcast, hvis du kender en super sjov serie eller film, så se den. Tænk over, hvem som normalt kan få dig til at grine, måske din søster, din bror, din veninde eller din onkel, ring til dem!. På den korte bane frigiver latter stress og reducerer spændinger. Når du griner flyttes focus fluks fra det negative til det positive og kroppen afslappes.
Sæt ”klovn” på eller et andet fuldstændig åndsvagt program i tv, som du ved du kommer til, at skraldgrine af.

Når du griner udløser kroppen endorfiner, som gør at en evt smerte formindskes. Du kender nok det, at du falder på en så klodset måde, at du kommer til at grine, selvom det faktisk gør ret ondt. Når grineflippet er overstået og du igen mærker efter, er smerten stort set væk. Det gælder i den grad også psykisk smerte. Du vil opleve, at det lysner for en stund og kroppen pludselig er afslappet. På den lange bane vil latter og godt humør også virke forbyggende på stress og depression, da det reducerer produktionen af kortisol (stress hormonet).

Arbejd med din udstråling:
Et smilende ansigt er bare mere imødekommende og tiltrækkende, end et surt og alvorligt. Latteren øger blodtilstrømningen i hudens blodkar, og muskulaturen i ansigtet strammes op, når du griner.
Smil til alle de mennesker du møder på din vej, saml på den gode energi der er i at smile til fremmede mennesker. Når de smiler igen bliver du boostet af good vibes. På den lange bane styrker det din livsglæde og gør dig mindre bekymret, hvilket smitter af på dem, du er sammen med.
Smil er derfor med til at styrke din forbindelse til andre mennesker og ler du ofte, udvikler du en evne til, at se det positive og morsomme i en situation. Hjernen reagerer i øvrigt automatisk på latter og smil, så når du trækker på smilebåndene udløser kroppen stoffer, der får dig til at føle dig godt tilpas. Det er så vigtigt, at du har en god grundfølelse inden i og du fortjener det så meget.

Lav projekter:
Hav projekter som ikke har noget med fertilitet at gøre. Hav boligprojekter, lav en fed instagram konto eller blog om emner som interesserer dig. Er du madnørd, så gå på biblioteket og lån en masse fede opskriftbøger med flotte kager eller bare sund og lækker mad. Fyld dit liv med gode ting

Do girlstuff:
Gennemgå dit skab og tag noget tøj på du ikke plejer. Sæt håret anderledes og prøv en ny måde, at ligge makeup. Shop nye gode økoprodukter til din hud, nu du ikke skal have alt det skidt mere.

Udtryk taknemmelighed:
Stop og skriv ned 5 ting, du er taknemmelig for. Tillad dig selv at tænke over disse ting og hvordan livet ville være uden dem. Lad følelsen af ​​taknemmelighed give dig et løft.

Vi er kun mennesker og nogle gange slår vi os på livet og de udfordringer det giver os. Det kan gøre ondt i vore følelsesliv når vi mærker vores grundangst for infertilitet.
Sorgen vi kan opleve når tiden går og graviditet ikke opnås, er en sorg på linje med alvorlig sygdom, skilsmisse og dødsfald.
Når vi ikke er sikre på, at et så primær behov som, at reproducere sig bliver opfyldt, opstår der en sorg inden i os. Sorgen opstår fordi vi allerede har gjort plads i vores bevidsthed og i vores hjerte til, at elske og drage omsorg for et lille nyt menneske, også selvom barnet ikke rent fysisk er på vej, er det på vej mentalt, de to ting følges jo ikke altid ad.

Og husk nu kærligheden til livet og til din partner. Ham/hende den lækre du har valgt til dette projekt.

Anbefalede artikler til dig!