Din tid som før-moder

Du er før-moder, den lille sjæl som snart skal tage bo i din krop, er derude et sted. Måske er den ikke helt klar til dig endnu, og måske er du heller ikke helt klar.
Mange kvinder har brugt det mest af deres fertile liv på faktisk at nedtone det, og forhindre det i at udfolde sig i form af prævention. Så rent mentalt skal du nu forbindes til din fertilitet. Det skal gøres med et åbent sind, du skal kikke efter din indre modernatur, for det er nu hun kalder dig hjem. Førhen var vi så gode til ikke at blive gravide, at nu når vi faktisk gerne vil være det kan vi godt have tendens til at ville det alt for meget, alt for hurtigt.

Førhen har vi typisk helt lukket ned for vores reproduktive energi både fysisk og psykisk. Menstruationen var ikke forbundet med glæde og taknemmelighed, men var nærmere til besvær. Men det er tid til at lære den side af dig selv at kende.

 Viden=Power

Byd dit fertile univers velkommen

Du skal i fremtiden give dig selv langt mere kredit for den du er, unik og lækker som bare pokker. Transformationen, hvor du går fra at være en kvinde, som ikke har været i kontakt med sit fertile univers til kvinden, som byder fertiliteten velkommen med alt hvad den indebærer, er en vidunderlig proces. Den involverer dit sind, din krop og din sjæl og den handler ikke kun om dig, din kære partner er en stor del af det.

Mange af nutidens kvinder bliver hurtigt usikre, hvis graviditet ikke indtræder forholdsvis hurtigt efter planen, er igangsat. Mange kvinders mindset i den vestlige verden, egner sig ikke fortrinligt til, at naturen bare må gå sin gang. Det er udfordrende at slippe kontrollen og strukturen. Den stress adskillige kvinder føler i forhold til deres krævende jobs kan på den lange bane være med til at saboterer deres reproduktive helbred, da alt energi bliver forplantet i karriere, eller deres passion for et eller andet.
Når du vil ”lave” en baby, er det jo faktisk ikke dig, som laver noget som helst når det rent faktisk sker. Du har bare en livmoder. Du kan ikke kontrollere, hvad det ender med. Du kan forsøge at påvirke, men du kan ikke styrer det. Det er derfor at fertilitetsrejsen også er en spirituel rejse.

Du skal ikke alene lære din cyklus at kende, det gør du måske allerede. Du skal føle din cyklus og være i langt mere kontakt med dit indre kvindeliv. Det betyder ikke, at du nu bliver den der irriterende type, som sidder og piller i egen navle, og udtrykker alt i følelser konstant.
At være mor kræver et roligt sind, så det er denne rejse du begiver dig ud på.

Du eller I har taget beslutningen om, at nu skal det være. Præventionen er afblæst eller naturmetoden bliver nu brugt omvendt. I stedet for at undgå ægløsningen, skal den nu forsøges at rammes. Måske er du rolig og tænker, at det ikke gør spor, at der går lidt tid.

Måske prøver du at være rolig, men inden i er du ærlig talt ekstrem bange for, om du overhoved kan blive gravid. Lige meget hvor rolig du er, vil jeg væde med, at det på et eller andet plan fylder mere, end du måske lige vil indrømme.

Du kan blive gravid anytime

Moderkompagniet har et kæmpe ærinde, et budskab som betyder meget i den proces du er trådt ind i.
Du er nu et sted i dit liv, hvor du kan blive gravid anytime. Du aner ikke hvor længe det varer førend miraklet sker. Det er som at sætte sig i en ukendt rutchebane. I starten er det sjovt og spændende, det er det egentlig et godt stykke tid, men fortsætter rutchebanen for længe i forhold til dine forestillinger, bliver det utrygt, og pludselig er det ikke spor sjovt længere.

Mit budskab er at du skal parkere dette ”projekt gravid” et sted i din bevidsthed, hvor der er rart, det skal være forbundet med gode følelser. Du må tænke på det så ofte du vil, men med glædesfølelser, for ro på, det skal nok komme. Lige meget hvad render man ikke til læge og bliver undersøgt førend der er gået mindst et år. Hvis I begge er sunde og raske, ville jeg måske også lige vente en smule længere.
Når først i kommer ind i denne mekaniske fertilitetslægeverden, så bliver alting anderledes, og pludselig er det hele ikke så hyggeligt og naturligt længere. Denne anspændthed som kan være forbundet med at indvie lægeverdenen i jeres projekt, tror jeg ikke gør noget godt for chancerne for helt naturlig undfangelse.
En stresset krop bliver bare ikke lige så let gravid.

Når beslutningen er taget

Det første der sker når beslutning om graviditet har fundet sted, er I som kommende mor og far skal starte et redebyggeprojekt. I skal skabe et sikkert miljø til det barn, I har tænkt Jer at bringe ind i denne verden.

Så hyg dig i dit nye sted, gør det til en ny hobby. Tilegn dig viden med stor nysgerrighed og glæde, for jeg kan love dig for, at det er et spændende land. Lad være med at se dig selv som ufrivillig barnløs fordi det måske ikke lige lykkedes inden for det første halve år. Se hellere dig selv som før-moder, som er ved at gøre dit kommende barns bo klart, både fysisk og psykisk.
Tænk på at nogen/mange som bliver gravide uden det er planlagt f.eks. i fuldskab, eller i en periode i ens liv, hvor man måske både drak og røg lidt for meget. Her ville du stensikkert bekymre dig om disse tings påvirkning af dit barn, og ønske at din krop havde være giftfri og vital. Den følelse er så meget bedre.

Når præventionen er smidt, føles det også lidt, som om kroppen vender tilbage til sit naturlige jeg. Når det ikke længere er under indflydelse af kunstige hormoner, men i stedet kører sin egen naturlige cyklus.
Det gælder om at give kroppen de bedste betingelser, for at være en naturlig krop, hvor alle mekanismer og processer fungerer, som naturen har tiltænkt det fra starten af.
Slip kroppen fri og lad den blomstre, så skal du se, hvordan den vil hidkalde sig de gode snedige sædceller, når tiden er den rette vel og mærke.

konflikter

I før-moder fasen har du også en opgave med at mærke efter, om du har nogle indre konflikter i forhold til at blive mor. Måske i forhold til din egen mor? Så er det i hvert fald tid til at face dem nu. Hvis du fravælger børn på den konto, vil konflikterne ikke forsvinde. Hvis du facer dem vil de stadig være der, men tage en ny form, og du vil højst sandsynligt betvivle dit valg, når du kommer til overgangsalderen.

Jo yngre du er, jo bedre i forhold til at bearbejde de ting du måtte have i forhold til moderskab. For jo længere du venter, des mere problematisk kan det gå hen og blive. Sådan som du føler omkring moderskab nu, har stort set intet at gøre med, hvordan du bliver som mor. Det har noget at gøre med de ting du har i din rygsæk, de erfaringen moderskabet har givet dig i dit liv. I virkeligheden har du ikke den fjerneste ide om, hvordan du vil være som mor, hvis du aldrig får et barn.

Læs flere artikler om fertilitet

Anbefalede artikler til dig!