Hvis du skulle være i tvivl og det håber jeg ikke du er, så kan jeg fortælle dig, at din underbevidsthed har stor betydning for din fertilitet, that is just how it is!

Tapping for fertilitet

Jeg er ikke i tvivl om at en meget almindelig årsag til, at det ikke lykkedes at blive gravid er følelsesmæssige aspekter, og en af de følelser som vejer tungest er skyld og dermed kan du ubevidst forhindre sig selv i at blive gravid. Når årsagen er følelser er tapping et helt utrolig godt redskab og for nogle kvinder kan en sådan tapping og følelsesmæssig opløsning føre til graviditet. Lad mig fortælle dig, hvordan du gør.

Underbevidste tankemønstre

Det handler om de underbevidste tankemønstre. Dine tanker påvirker din krop og dermed din fertilitet. Tankerne hænger sammen med din krops biokemi. Så når du ændre tankemønstrer kan du ændre biokemien i din krop. Det er ikke ligefrem en nyhed, store navne som Louise Hay, Deepak Chopra og Bruce lipton, har forsket i sammenhængen mellem at tanker og følelser omsættes via hjernen og dermed til kroppens biokemi- altså vores helbred.

Tankemønstre er opstået fra den påvirkning fra omgivelserne vi fik i særligt årene fra vi var 2 til 7, de erfaringer vi gør os i denne periode i vores barndom, er bestemmende for de tankemønstrer og overbevisninger, som kommer til at styre vores underbevidsthed resten af vores liv. Det er tankemønstrer vi har kopieret fra vores omgivelser. Dermed er de i høj grad med til at bestemme om vi bliver syge senere i livet, eller får andre typer udfordringer som f.eks infertilitet.

Tænk på hvor ofte i vores liv du tvinges til at gøre noget du ikke kan lide, bare fordi du tror at det skal du for at tilfredsstille andre. Når du gør ting som føles dårligt, lider din krop og ofte bliver du nødt til at afbryde forbindelsen til den og til dine behov og ikke mindst din mavefornemmelse. Det er en helt almindelig situation, som de fleste kvinder ofte er udsat for, nemlig at opfylde alle andres behov og glemmer helt sig selv.

Selvkærlighed er helt grundlæggende for at vores krop er i balance og overskud

Du kan ændre dine grundlæggende tankemønstre

Faktisk er det kun dig selv som kan ændre dem, men det kræver at du selv tager ansvaret og ikke lægger det over til andre.

Så i en fertilitetsproces må du endelig ikke glemme dine tankemønstre, tanker kan være gift for din krop og helt reelt forhindre dig i at opnå graviditet.

Psykoneuroimmunologi

Der findes også psykoneuroimmunologi, som undersøger en direkte sammenhæng mellem vores mentale velbefindende og vores immunforsvar. Ved at tænke optimistisk f.eks kan du måle direkte i blodet at stresshormoner er faldende. Når du tænker negative tanker om dig selv begynder immunsystemet at nedbryde din krop. Det var kort fortalt og du kan læse meget mere andre steder.

Sindet har magten

Meget nyere videnskab og så sandelig også ældre ser krop og sind som et integreret energisystem. Bruce Lipton f.eks siger at energistrømmene i vores krop er en spejling af vores følelser og tanker. Han siger at ca 5 %af tiden er vores handlinger styret af bevidste tanker, resten af tiden er vi styret af ubevidste tanker.

But how?

Der findes mange teknikker med her vælger jeg at fortælle dig om EFT (emotional Freedom Technique) også kaldet Tapping. Teknikken er for alle og handler om at banke let på forskellige akupunkturpunkter, samtidig med at man sig nogle sætninger. Teknikken er så simpel at det kan være svært at tro på effekten. Men pak din tvivl langt væk, der er massere af undersøgelser, som viser at det virker endda også kun med få minutters tapping. Det er din underbevidsthed som bliver udfordret og omprogrammeret. Ofte har vi brug for nye og opmuntrende programmer, som kan understøtte vores selvhelbredende kræfter og ændre kemien i vores krop. Teknikken er netop god til den følelsesmæssige stress man oplever ved infertilitet.

EFT/ tapping eller tankefeltterapi

I en EFT behandling går man ind i en ubehagelig følelse, mens den er i kroppen stimuleres meridianpunkter med en let banken indtil følelsen forsvinder. Den helt store kunst er at finde de tankemønstre, som blokere for din fertilitet.

Sådan gør du!

Først skal du finde de negative tankemønstre, måske er du ikke i tvivl eller også kan du få hjælp af en terapeut. Men tænk over hvad essensen er af det som plager dig og kog det ned til en sætning.

Sæt dig et uforstyrret sted.

Når du har identificeret det tankemønster du vil opløse, skal du lave sætningen gå ind i de tanker som hører til det mønster, f.eks “Jeg bliver sikkert aldrig gravid!”, gå ind i følelsen!

Sig så højt: ” Jeg elsker og accepterer mig selv”, denne sætning skal du sige efter dit problem.
“Selvom jeg sikkert aldrig bliver gravid så elsker jeg og accepterer jeg mig selv”

Det kunne også være:

” Selvom jeg har problemer med fertiliteten elsker jeg og accepterer mig selv”

” Selvom jeg er stresset over min søster er gravid, så elsker jeg og accepterer jeg mig selv”

Giv følelsen en karakter fra 0-10 alt efter hvor kraftig den er, 0 er ingenting og 10 er meget kraftig.

Instruktion, sådan kommer du igang når du har din sætning klar!

1: Karatepunktet. på siden af hånden , ca 3 cm under lillefingeren: sig hele din sætning højt 3 gange
” Selvom jeg ……. så elsker jeg og accepterer mig selv”, mens du tapper /banker let

På følgende tapping punkter skal du kun sige selve problemet. Du må dog gerne sige forskellige sætninger men de skal afspejle det samme problem ( første del af sætningen). Bank ca 10 gange på hvert punkt med en eller 2 fingre.

2: Tap på toppen af hovedet mens du en gang siger dit problem højt f.eks ” jeg er så stresset over min søster er gravid”.

3: Tap på indersiden af øjenbrynet ( ved næsen) mens du en gang siger dit problem højt eller en lignende sætning, som afspejler det samme problem.

4: Tap på ydersiden af øjet mens du igen siger dit problem højt.

5: Tap under øjet og sig dit problem højt.

6: Tap under næsen og sig dit problem højt.

7: Tap midt på hagen og sig dit problem højt.

8: Tap på kravebenspunkter med to hænder (foran lige under kravebenet hvor det buler ud) og sig dit problem højt

9: Tap under den ene arm og sig dit problem højt

Nu vurderer du igen ubehaget 1-10, og fortsætter hvis det stadig er tilstede

Tag nu endnu en dyb indånding!. Nu har fuldført sekvensen, prøv fokusere på dit problem igen. Hvor intens er angsten nu i forhold til for få minutter siden? Giv den en vurdering på samme talskala fra 1-10.

Hvis din angst stadig er højere end “2”, kan du tage en ny omgang. Bliv ved med at trykke, indtil angsten/bekymringen er væk. Du kan som sagt godt ændre din sætning men det skal stadig afspejle det samme problem f.eks.: “Selvom jeg er bange for aldrig at få min baby, så elsker jeg og accepterer jeg mig selv

Nu hvor du har fokuseret på at fjerne din umiddelbare angst, kan du arbejde på at installere nogle positive følelser i stedet for.

Nu skal du igang med de nye sætninger

Nu vender du dine tanker og vibrationer til det kraftfulde og positive. 

Tun ind på de meget virkelige energier af positivitet, bekræftelse og glæde, som er indeni dig. Du ændrer faktisk din krops energi til et mere positivt flow.

Så du går alle punkter igennem igen og siger nu nogle nye kraftfulde sætninger, vælg gerne 2 eller 3, og sig dem skiftevis mens du tapper.

Her er nogle eksempler på sætninger til at guide dig:

“Jeg har en tro på at jeg er fertil.”
“Jeg er glad for disse positive ændringer.”
“Min krop er sund og fertil.
“Jeg bliver gravid snart”
“Min krop er helt klar til at undfange et barn”
“Jeg glæder mig til at blive gravid og føde min baby.”
“Jeg nyder den ro og fred, jeg har.”
“Jeg elsker den person, jeg er.”
“Jeg bliver en mere afslappet og glad person.”

Mærk nu efter hvordan du har det og om forløsning har fundet sted, forløsningen kan godt komme i tiden efter og ikke nødvendigvis lige efter tapningen.

Tillykke! Du har fuldført din første tappesekvens.

Prøv vores fertilitetsvisualiseringer

Anbefalede artikler til dig!