Doula til solomor på Roskilde sygehus

Skal du være solomor og føde på Roskilde sygehus?, så er du havnet det helt rette sted 🙂

Jeg må ærligt indrømme, at jeg har en stor forkærlighed for at være doula/fødselsterapeut for kommende solomødre. Der er noget helt særligt medsøsterligt i at en kvinde, som selv har født, støtter en medsøster gennem hendes rejse ind i moderskabet. En særlig følelsesmæssig forståelse, som egentlig kan være svær at sætte ord på.

.

Hvorfor skal du vælge en doula og ikke en veninde?

Du kan sagtens vælge en god veninde og få en rigtig god oplevelse, som sikkert vil binde jer endnu mere sammen resten af livet. Men hvis du overvejer en doula i stedet for din veninde, og det gør du jo ellers læste du ikke dette. Så kan du have disse punkter med i dine overvejelser:

  • En doula er en professionel fødselshjælper, som har prøvet det før, og har en god værktøjskasse med sig.
  • Under en fødsel kan du vise sider af dig selv, som din veninde aldrig har set. Har du det ok ved tanken om, at du ikke kan være i din almindelige veninderolle igennem en fødsel, og at du ikke kan tage hensyn til din venindes ve og vel. Måske trækker fødslen ud, så skal du ikke få dårlig samvittighed eller i det hele taget bekymre dig om noget. Du skal vide med dig selv, at du har det fint med, at hun ser dig måske både græde, råbe og bande som en gal havnearbejder ;-), – alt kan ske!
  • Din doula vil du til fødslen have mødtes med flere gange, så I har lært hinanden godt at kende. I er ikke veninder men der er elementer at en veninderelation idet doulaen kender dig. Hun ankommer sammen med dig, hun er der 100% for dig og er oprigtigt optaget af, at din fødsel skal blive så god og tryg, som overhovedet muligt. Dette kan også indebære lange perioder med hyggesnak og tidsfordriv, hvis fødslen trækker lidt ud. Så ofte kan der være mange elementer af personlig snak, humor og en del opmuntring. Alt sammen for at afdramatisere og skabe den rolige trygge stemning i rummet.
  • Din doula har sin faglighed, hun er ikke jordemoder men hun ved hvad der foregår i rummet. Hun kender til medicinske indgreb i fødsler, og hun har god tid til at sætte dig ind i de forskellige tilbud, du vil få under fødslen. Det kan være rart ikke at stå alene med den slags beslutninger.
  • Doulaen har en rækker alternative smertelindrende værktøjer, som I kan forsøge jer med fødslen igennem.
  • En doula panikker ikke men holder rummet roligt og trygt. Hendes fokus er, at du som fødende er i behagelige omgivelser, hvor du føler dig set, hørt og ikke mindst føler, at det er DIN fødsel og dig som er i centrum.
    Rummet skal holdes for dig på en sådan måde, at du kan være dig selv med alt hvad du indeholder.
    Du skal, for en gangs skyld ikke bekymre dig om andre, eller være i flinkeskole, du skal give den fuld udblæsning lige som du føler for. Du vil blive holdt og støttet lige meget, hvordan du vil reagerer under fødslen.
Hvad sker der den dag jeg skal føde?

Hvis du har lyst kommer jeg hjem og henter dig i min bil og så kører vi sammen ind til sygehuset.

Jeg er sammen med dig lige indtil du har født og der er faldet ro på. Jeg kører ikke et sekund før jeg kan fornemme, at du har det godt.

Hvis du ikke lige har nogle, som kan køre dig hjem, siger du bare til, så kører jeg gerne, bare du selv skaffer en autostol

.

Hvad sker der efterfølgende?

Efter et par dage kommer jeg på efterfødselsbesøg, hvor vi snakker om fødslen, kikker på amningen og i det hele taget kan du stille alle de spørgsmål, som der sikkert er dukket op. Du kan stadig skrive til mig i tiden efter, hvis du er i tvivl om noget.

Anbefalede artikler til dig!