Brug omvendt psykologi til blive gravid eller også kaldet omvendt indsats.

I psykologien refererer det til en paradoksal situation, hvor en persons intense ønske om at opnå noget faktisk kan virke mod hensigten og hindre opnåelsen af dette mål. Dette sker, fordi det intense ønske og det pres, der følger med det, kan skabe stress og angst, hvilket kan have negative fysiologiske og psykologiske virkninger. Disse virkninger kan i sig selv forhindre personen i at opnå det ønskede resultat.

Eksempel: Anna ønsker sig brændende at blive gravid!

Baggrund: Forestil dig en kvinde ved navn Anna, som inderligt ønsker at blive gravid. Anna og hendes partner har forsøgt at blive gravide i flere år uden succes. Over tid bliver Annas ønske om at blive mor mere og mere intens, til det punkt, hvor det dominerer hendes tanker dagligt.

Problem: Jo mere Anna fokuserer på sit ønske om at blive gravid, desto mere stresset bliver hun. Denne stress påvirker hendes krop negativt – hendes kortisolniveau (stresshormonet) stiger, hvilket kan påvirke hendes hormonbalance og dermed hendes fertilitet. Hendes konstante bekymring og stress fører til søvnproblemer, angst og måske endda depression, hvilket yderligere reducerer hendes chancer for at blive gravid.

Løsning gennem visualisering

En psykolog foreslår, at Anna prøver en form for visualiseringsteknik, som er rettet mod at ændre hendes opfattelse af det at blive gravid. I stedet for desperat at ønske sig et barn, arbejder Anna med visualiseringer, hvor hun visualisere sig selv tilbage i tiden på et tidspunkt i hendes liv, hvor hun ikke ønskede graviditet, tvært imod. Disse visualiseringer hjælper hende med at ændre hormonniveauerne i kroppen og derved hendes biokemi.

Effekten af visualisering: Ved regelmæssigt at øve disse visualiseringer begynder Anna langsomt at slappe mere af i sin dagligdag. Hendes angstniveau falder, hendes søvnkvalitet forbedres, og hendes generelle velbefindende stiger. Denne nye tilstand af afslappethed og mindre fokus på graviditet reducerer hendes stressniveau betydeligt.

Resultat: Paradoksalt nok, efter nogle måneder med disse øvelser, opdager Anna, at hun er blevet gravid. Ved at reducere presset og stressen forbundet med at blive gravid og ved at visualisere og dermed snyde hjernen til at tro, at hun slet ikke ønsker at blive mor, har hun ironisk nok forbedret sine chancer for at opnå graviditet.

Dette eksempel illustrerer, hvordan omvendt indsats kan virke i praksis, og hvordan teknikker som visualisering kan bruges til at modvirke de negative effekter af stress og angst relateret til intense ønsker.

Du kan høre denne visualisering, hvor jeg netop tager udgangspunkt i denne teknik, tryk på billedet for at høre visualiseringen. Læg dig behageligt til rette inden.

Du kan høre den på alle tidspunkter i cyklus men den virker stærkest lige før og under ægløsningen.

Anbefalede artikler til dig!