Videnskaben bag vores fertilitetsmeditationer

Det er altid rart, at der er en form for seriøsitet og videnskab bag de ting vi kaster os ud i her i livet.

Der kommer heldigvis mere og mere videnskabelig dokumentation på at meditation og visualisering virker, og ikke mindst hvorfor det virker. For et er, at vi tror på det og det dermed virker (placebo), noget andet er, om det ville virke lige meget hvad, -at der sker fysiologiske processer uanset.

Hvad er forskellen på meditation og visualisering?

Visualisering er en særlig måde, du kan blive guidet på i din meditation. Så alle vores fertilitets visualiseringer her hos Moderkompagniet kunne lige så godt kaldes for guidede meditationer. Visualiseringen er guideningen i meditationen.

Da disse meditationer er målrettet din fertilitet, er visualiseringen meget vigtig. Meditationen er det der sker hos dig selv under visualiseringen, det som sker i pauserne mellem min guidening. Jeg guider dig men du skal selv tolke og fremkalde din egne personlige billeder. Det felt du er i, når du er i din helt egen verden, og dykker ned i de ting du bliver bedt om, -det er meditationen.

Videnskaben bag meditationer

Som mange andre i vores tid er jeg dybt inspireret af doktor Joe Dispenza, og det er dermed primært hans forskning og videnskab jeg læner mig op af. Dr. Joe Dispenza er en af nutidens mest anerkendte forskere. Han forsker primært i det potentiale vores sind har til at helbrede vores kroppe og vores liv i det hele taget. En af hans primære måder at opnå dette er via mediation med visualiseringer. Hans forskning viser at vi ændre vores hjernebølger under meditation, og at dette er så virkningsfuldt, at vi kan ændre vores liv og fremtid- Altså at vi kan få den virkelighed vi drømmer om.

Det handler om i meditationen at visualisere det ønskede resultat og føle de tilhørende følelser, som om det allerede er sket. Hans teori forklarer, at når du gennem hjernen præsenteres for en tanke eller en forestilling (visualisering) og den er ledsaget af en positiv følelse, som taknemmelighed, kærlighed eller glæde, så sendes signaler til kroppen, om at helbrede eller igangsætte processer i den ønskede retning.

Egentlig kender de fleste af os bare meditation, som en effektiv måde at slappe dybt af på, men Dr. Joe Dispenza lægger meget mere i meditationen. Han mener, at når vi mediterer kan vi gå fra en tilstand af lavfrekvente bølger, her lever bla. stress og bekymringer, til en tilstand af højfrekvente bølger, hvor kreativitet, glæde og visdom dominerer. Pointen er, at når vi gennem meditation får ændret vores hjernebølger, får vi dermed ændret hele vores liv.

Lige så vigtigt skal vi give slip på fortidens bekymringer og ikke tage dem med ind i nuet. De fleste af os mennesker er dybt begrænset af vores fortid. Ved at lære at være i nuet, bla. gennem meditation, og at fokusere på det vi ønsker, i stedet for det vi frygter, former vi vores fremtid.

I stedet for at være et “offer” for vores fortid, bliver vi skabere af vores fremtid!

Hvad sker der når vi mediterer?

Når vi i meditationen visualiserer det vi ønsker os, bliver der i vores hjerne med tiden skabt nye neurale stier, som kan ændre vores krops fysik ( f.eks skabe flow i underlivet og få opløst blokeringer) og det kan endda påvirke vores genetiske udtryk.

Så når du bruger visualiseringerne er det vigtigt, at du bliver dybt afslappet, at du forestiller dig de ting jeg siger, og går helt ind i dig selv og din egen verden. At du ledsager forestillingerne med positive følelser. Alt dette er netop det jeg hjælper dig med, og jo mere du gør det jo bedre bliver du til det.

Kort sagt, når du lærer at kombinere din klare intention med en klar følelse af glæde og taknemmelighed, så igangsætter du en fysiologisk proces i din krop.

Dr. Joe dispenza har med sit team forsket mange år i netop dette, i store forsøg med hjernescanninger af mennesker som mediterer og i samarbejde med andre læger og forskere er han banebrydende. Jeg vil ikke begynde at forklare forskningen, men personligt at det trygt og godt at vide at den er der, og det er tydelig forskning som understøtter effekten.

Her er linket til en del af den videnskablige forkning Joe Dispenza og han team har lavet gennem mange år:

https://drjoedispenza.com/scientific-research

https://www.researchgate.net/profile/Joe-Dispenza