fbpx

I mange andre lande især USA er det helt almindeligt, at have en Doula med til sin fødsel. Her i landet er der også en stigende interesse for, at have en doula/fødselsterapeut med til fødslen.

Hvorfor ønsker kvinder at få en ekstra erfaren omsorgsperson med i fødselsforløbet?

Ofte er det faktisk flergangsfødende, som ønsker at have en Doula med, da de måske har erfaret fra en tidligere fødsel, at der er travlhed på fødegangene. En ekstra omsorgsperson som er til stede på stuen under hele fødslen skaber en uvurderlig tryghed og kontinuitet på tværs af vagtskifte og fagpersoner som suser ind og ud af fødestuen. Det føles dejligt at vide at doulaen bliver hos dig lige meget hvad der ellers sker og hun passer godt på dig og din partner. Hun taler også din sag da hun kender dig og dine ønsker.

For mange kan en fødsel være meget overvældene på flere planer.

Ved at få skabt en god og tæt relation til en ekstra omsorgsperson giver det gode betingelser for en god fødselsoplevelse og en god og tryg start på moderskabet.

Du investerer i en ekstra ressource, en kærlig omsorg når du har allermest brug for det, både før, under og efter fødslen, alt efter DIT behov.

Min opgave er at du /I får den bedste fødselsoplevelse med nærvær, kontinuitet og tryghed i hele forløbet.

Doulaeffekten

Undersøgelser har vist, at tilstedeværelsen af en person, som den fødende er tryg ved, under hele fødslen, kan reducere frekvensen af kejsersnit med op til 50 pct., mindske forbruget af smertelindring med 30 pct. og reducere forbruget af vefremkaldende medicin med 40 pct. – den såkaldte doula-effekt.

Kilde: Klaus Marshall: Mothering the mother – How A Doula Can Help You Have A Shorter, Easier, And Healthier Birth

Hvorfor bruge en doula:

Artikel fra Alt for damerne
TV Lorry
Artikel fra information
Bring a Doula

Der er desværre alt for travlt på fødegangene:

Flugten fra fødeafdelingerne
Fødende har horrible forhold