Er jeg infertil?

Højst sandsynligt er du ikke infertil. I hvert fald er det utrolig afgørende for din krops motivation ikke at putte dig selv i den boks. Lad være med at give dig selv stempling og mærkater, som værende ufrivillig barnløs eller infertil.

Du er heller ikke infertil fordi du har forsøgt over et år. Jeg er helt med på, at det er let at blive puttet i den kasse af systemet, men husk på, at langt de fleste får stadig et barn efter de har prøvet et år eller to. Så infertile var de jo ikke. Men hvis du ligesom jeg tror, at kroppen lytter, er det heller ikke godt for den at få det stempel på sig, for sæt nu den tror på det!

En af årsagerne til, at det kan tage lang tid for nogle par kan netop være det med ikke at være i kontrol med sin egen cyklus. Et er at den gennemsnitlige ægløsningsdag for muligvis hele jorden befolkning er på dag 14, det er jo muligvis slet ikke der du har ægløsning. Så det er DIN cyklus du skal kende til bunds og ikke de andres.
Så for mange kvinders vedkommende kan der være, at de simpelthen ikke rammer det rigtige tidspunkt i hver cyklus. Det kan jo især være udfordrende, hvis din cyklus for det meste er uregelmæssig.

Nogle par tænker måske, at hvis nu de bare har sex et par gange om ugen, så rammer de jo nok ægløsningen på et eller andet tidspunkt. Dette er selvfølgelig også ret sandsynligt, men det er også sandsynligt, at de ikke rammer det, heller ikke efter et år. Disse par er jo ikke infertile, de skal bare lige få styr på kvindens system.

Grunden til, at du både skal tage temperatur og have styr på de nedre sekreter er, at du dermed ville kunne opklare, hvis det skulle ske, at du ikke har ægløsning. Du kan nemlig godt have den helt rigtige udflåd og ingen ægløsning. Ved temperaturskiftet ved du, at ægløsningen har fundet sted. Hvis temperaturen bliver uforandret gennem hele cyklus, er der grund til at besøge en læge.

Anbefalede artikler til dig!